top of page

Uutiset

Luontoterapeutit
Luova luontomme
21.4.2023
Hyviä uutisia:
 
Suomen Luontoterapia ry nostaa luontoterapian osaksi terapiakenttää

Suomen ensimmäiset luontoterapeutit valmistuivat huhtikuussa 2023. Toimintansa juurruttamiseksi ja hyvien käytänteiden levittämiseksi luontoterapeutit perustivat yhdistyksen, Suomen Luontoterapia ry:n. 

"Perustimme yhdistyksen, jotta voimme jatkaa yhteistä luontoterapian kehittämistyötä ja ennenkaikkea jakaa luontoterapian ilosanomaa kaikille" intoilee yhdistyksen jäsen Ninni Koponen. 

Yhdistyksen tavoitteena on tukea kestävää elämäntapaa, koota yhteen samaa arvomaailmaa jakavat terapeutit ja jakaa tietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista. Yksi tärkeä osa yhdistyksen toimintaa on luontoterapiakoulutuksen laadun varmistaminen. "Haluamme varmistaa, että asiakas saa korkeatasoista ja eettisesti kestävää luontoterapiaa hyvin koulutetuilta terapeuteilta", sanoo toinen yhdistyksen jäsen Satu Haapanen. "Tulevissa luontoterapeuttikoulutuksissa olemme yhdistyksen jäseninä itse aktiivisesti mukana ja haluamme tukea tulevia luontoterapeuttikollegoja", hän jatkaa. 

Suomen Luontoterapiayhdistys ry toivottaakin lämpimästi uudet tulevat kollegansa mukaan transformoivalle matkalle, joka muuttaa maailmaa!

Koulutuksen järjestäjät Hedda Retu ja Anette Malinen
1.6.2023
 
Seuraava koulutus alkaa!

 

Seuraava luontoterapeuttikoulustus alkaa 8.9.2023. 

Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille (koulutustausta vähintään AMK-taso tai sosiaali- ja terveysalan vanhanmuotoinen opistoasteen tutkinto), sekä kasvatusalan ammattilaisille, jotka jo hyödyntävät luontoa terapeuttisena työvälineenä yksilö- tai ryhmätyöskentelyssä, tai jotka ovat kiinnostuneita ottamaan luontoterapian työnvälineekseen. Koulutus on laajuudeltaan 30 opintopistettä
Kaikille yhteisiä lähiopetuspäiviä on 18, jotka järjestetään kaksipäiväisinä moduuleina (eli yhdeksän kaksipäiväistä koulutusjaksoa). Lähiopetuspäivät pidetään perjantaisin ja lauantaisin pääsääntöisesti kello 10-18. Poikkeuksena on internaatit (moduuli 1 ja 8), joka pidetään Uudenmaan alueella (tarkempi paikka selviää internaatin lähestyessä) ja niistä veloitetaan mahdolliset yöpymiskulut (moduuli 1 Emäsalossa, säävarauksella teltoissa).


Luontoterapeutti-koulutus on vahvasti ekopsykologinen ja traumainformoitu. Muita viitekehyksä ovat psykodynaaminen, psykofyysinen sekä kiintymyssuhdeteoriat. Koulutuksesta valmistuneet ovat oikeutettuja hakemaan Suomen Luontoterapiayhdistyksen jäsenyyttä.

bottom of page