top of page

Uutiset

 

Suomen Luontoterapiayhdistyksen järjestämä

Luontoterapian perusteet – koulutus 20.-22.9.2024

 

Koulutus järjestetään Porvoon Emäsalossa. Koulutus sisältää luentoja, keskustelua sekä kokemuksellisia harjoituksia (20h). Sisältö muun muassa: luontosuhde/terapiasuhde, terapeutin "sisäinen luonto”, terapeuttiset menetelmät, luonnon hyvinvointivaikutukset.

 

Kirjallisuus ja ennakkotehtävät (30 tuntia), ilmoitetaan lähempänä koulutuspäiviä.

Kouluttajina Hedda Retu, Anette Malinen sekä vierailevat kouluttajat Suomen luontoterapiayhdistyksestä.

Hinta: 395, 00 (alv 0%) + majoitus ja ruokailu (hinta määräytyy osallistujamäärän mukaan)

Viimeinen ilmoittautumispäivä 15.8. 2024

 

Tiedustelut: Hedda Retu, hedda.retu(at)gmail.com

 

Aikataulu:

Pe 20.9. 24  klo 17 - 21

La 21.9. 24  klo 10 - 20

Su 22.9. 24. klo 9 - 15

Koulutuksen järjestäjät Hedda Retu ja Anette Malinen

Seuraava luontoterapeuttikoulutus järjestetään vuonna 2025. 

Tarkemmat päivämäärät selviävät myöhemmin. 

Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveydenhuollon, sekä kasvatusalan ammattilaisille, jotka jo hyödyntävät luontoa terapeuttisena työvälineenä yksilö- tai ryhmätyöskentelyssä, tai jotka ovat kiinnostuneita ottamaan luontoterapian työvälineekseen.

 

Luontoterapian pohjana ovat ekopsykologia ja eksistentialismi. Se on traumainformoitu, psykodynaaminen ja psykofyysinen terapiamuoto, jossa myös psykospirituaalisuus on läsnä. 

 

Koulutuksesta valmistuneet ovat oikeutettuja hakemaan Suomen Luontoterapiayhdistyksen jäsenyyttä.

 

Koulutus on laajuudeltaan 30 opintopistettä. Kaikille yhteisiä lähiopetuspäiviä on 18, jotka järjestetään kaksipäiväisinä moduuleina pääsääntöisesti perjantaisin ja lauantaisin klo 10-18. Mahdollisuutta etäosallistumiseen verkossa työstetään vielä. Poikkeuksena internaatit (moduuli 1 ja 8), joka järjestetään Uudenmaan alueella (tarkempi paikka selviää myöhemmin) ja niistä veloitetaan mahdolliset yöpymiskulut.

Luontoterapeutit
21.4.2023
 
Suomen Luontoterapia ry nostaa luontoterapian osaksi terapiakenttää

Suomen ensimmäiset luontoterapeutit valmistuivat huhtikuussa 2023. Toimintansa juurruttamiseksi ja hyvien käytänteiden levittämiseksi luontoterapeutit perustivat yhdistyksen, Suomen Luontoterapia ry:n. 

"Perustimme yhdistyksen, jotta voimme jatkaa yhteistä luontoterapian kehittämistyötä ja ennenkaikkea jakaa luontoterapian ilosanomaa kaikille" intoilee yhdistyksen jäsen Ninni Koponen. 

Yhdistyksen tavoitteena on tukea kestävää elämäntapaa, koota yhteen samaa arvomaailmaa jakavat terapeutit ja jakaa tietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista. Yksi tärkeä osa yhdistyksen toimintaa on luontoterapiakoulutuksen laadun varmistaminen. "Haluamme varmistaa, että asiakas saa korkeatasoista ja eettisesti kestävää luontoterapiaa hyvin koulutetuilta terapeuteilta", sanoo toinen yhdistyksen jäsen Satu Haapanen. "Tulevissa luontoterapeuttikoulutuksissa olemme yhdistyksen jäseninä itse aktiivisesti mukana ja haluamme tukea tulevia luontoterapeuttikollegoja", hän jatkaa. 

Suomen Luontoterapiayhdistys ry toivottaakin lämpimästi uudet tulevat kollegansa mukaan transformoivalle matkalle, joka muuttaa maailmaa!

bottom of page